5 tips til varetelling av din salong og klinikk

 1. Planlegg og beregn god tid
 • Før du begynner med varetellingen er det lurt å få oversikt. Rydd i butikk og varelager, og arbeidet vil gå raskere samtidig som at det er mindre sannsynlighet for å gjøre noe feil.
 • Varetellingen burde gjennomføres så nært sluttdatoen for perioden du skal telle. Sluttdatoen nå er 31.12 og hvis du skal telle før må du huske å trekke fra varer du har solgt og legge til varer du har kjøpt inn mellom telledagen og sluttdatoen. Gjør du det motsatte og teller etter 31.12 må du legge til varer som er solgt og trekke fra varer som er kjøpt inn mellom 31.12 og dagen du har varetelling.

 

 1. Må vi stenge?
 • Det kan være lurt å holde tungen rett i munnen under varetellingen. For noen blir det vanskelig å telle samtidig som man har kunder tilstede. Har man muligheten tar mange varetellingen utenom åpningstiden.

 

 1. Hano varetelling

 

 1. Ta et internt møte før dere teller
 • Er det flere som skal gjennomføre varetellingen er det lurt å ha et møte før dere begynner. Gå gjennom hvordan tellingen skal gjennomføres, og har du stort varelager kan dere fordele områder. For at dine medarbeidere får en komplett oversikt kan du sende en varetellingsinstruks som du gir før varetellingen begynner.
 • I noen tilfeller kan det være lurt å lage et kart over lagerområde og hvem som teller hva.
 • Skal det gjennomføres en kontrolltelling?

 

 1. Lær fra varetellingen
 • Etter en varetelling skal du ha oversikt over hvordan produktsalget har gått. Disse tallene gir en god oversikt over hva du har, og hva som kan være lurt å fokuserer på i fremtiden av varer. Bruker du varetellingen til å prioritere videre salg kan du hjelpe bedriften med å vokse.

 

Regnskapshjelp.no har skrevet en god artikkel på hva som kreves av en varetelling. Trykk på knappen under for å se.

Er du ikke kunde av Hano?