Kassaloven

Hano sitt system tilfredsstiller alle krav i kassaloven.

01.01.19 trer den nye kassaloven i kraft. Oppfyller ikke ditt utstyr kravene, må du kjøpe nytt eller gjøre de nødvendige endringene før det nye året.

 

Loven

01.01.2017 var startpunktet for den nye kassaloven som skal bekjempe svart økonomi. Enten du allerede hadde et kassasystem før 2017 eller om du kjøpte et etter loven trådte i kraft, gjelder loven for deg.

Loven gjelder kassasystemer som selges, leies eller lånes ut uten vederlag. Du som bedrift har ikke ansvaret for å kunne alle punkter i kassasystemloven. Leverandører av kassasystem med produkterklæring må ta på seg ansvaret hvis det viser seg at de ikke tilfredsstiller kravene satt at skattedirektoratet.

 

Hvorfor?

Den nye kassaloven skal bekjempe og redusere svart økonomi i bransjer med kontantsalg. I følge Skatteetaten har de ved kontroller avdekket kassaapparater som er satt opp på en måte som gjør det mulig å skjule kontantsalg. Det nye regelverket vil gjøre det vanskeligere å manipulere kassasystem og unndra kontantsalg fra skatte- og avgiftsberegning. Les mer her.

 

Påvirker dette meg?

  • Kassaapparat eldre enn 01.01.2017
    • Kan brukes frem til loven tres i krav 01.01.2019
    • Enten oppgraderes til en versjon som står på skattedirektoratets liste
    • Eller kjøpe nytt fra samme liste
  • Kjøper du etter 01.01.2017

 

«Et kassasystem skal som hovedregel ha integrert kassaskuff. De kassasystemene som er klargjort for integrasjon til kassaskuff fremgår av en hake i «integrasjon til kassaskuff» Kassasystem som ikke har integrert kassaskuff kan blant annet benyttes på kassapunkt hvor det ikke er mulig å betale med sedler og mynter, se kassasystemforskrifta § 2-2. 

Sist oppdatert 05.11.2018»

KOM I GANG

Prøv en demo i dag

Vi vet at det kan være vanskelig å ta en beslutning – derfor tilbyr vi en demo slik at du kan prøve systemet før du tar det viktige valget.

Har du fremdeles spørsmål kan du kontakte vår salgsavdeling via telefon, e-post eller chat.

Huk av her hvis du godtar Hano sine vilkår. privacy policy

Hei! Lyst til å lære mer om Hano?

Vi sender deg info og et uforpliktende pristilbud rett til innboksen din!

Takk for din henvendelse!