Din guide til den optimale julekonkurransen

hano blogg julekonkurranse salong

Jul er tiden for å spre glede, gode ønsker og ikke minst julegaver. Familie og venner samles, åpner gaver, spiser god mat og tilbringer kvalitetstid med hverandre. Fra ett business perspektiv er Julen den mest profitable tiden på året. Spesielt for frisør og velvære bransjen. Alle vil føle seg vel og Julen er den perfekte tiden å promotere din salong/klinikk, utvide kunderegisteret ditt og få en fortjeneste. Noe som kan hjelpe deg på vei er å ha en julekonkurranse.

Konkurranseideer som sprer juleglede

Å planlegge en julekonkurranse krever litt arbeid, men med så mange goder det bringer er det definitivt verdt det! Du kan få en høyere profitt, forbedre kjennskapen, øke kundelojalitet og få nye kunder.

Den perfekte premien

Når du skal velge hva vinneren får må du huske at du også skal dra nytte av konkurransen. Tilby premier som f.eks. gavekort som kan brukes i salongen/klinikken, rabaterte behandlinger eller gaveposer med produkter du selger.

hano blogg gavekort jul salong

Julekonkurranseideer for Facebook og Instagram

Når det gjelder å få ordet ut om eventer og aktiviteter i salongen/klinikken er Instagram og Facebook kanalene som får jobben gjort. Hvorfor ikke arrangere en julekonkurranse der? Under finner du noen ideer:

  1. Mest kreative treet – Oppfordre kunder og deres venner til å sende bilder av sine juletrær. Vinneren vil få bildet sitt delt på Facebook og Instagram.
  2. Hvor mange pepperkaker er det i krukken? – Fyll en krukke med pepperkaker, ta et bilde og legg det ut på Facebook og Instagram. Be kundene gjette hvor mange pepperkaker som er i krukken, og vinneren vil få en av premiene dine. Det beste er at etter konkurransen kan du servere pepperkakene!
  3. Hvem fortjener litt alenetid? – Spør dine følgere om hvem de mener fortjener en behandling hos deg. Dette er den perfekte måten å nå ut til nye kunder på.

Ideer som skjer i salongen/klinikken:

  1. Fiskebolle – Oppfordre kunder til å besøke salongen/klinikken. Kjøper de et produkt får de trekke en lapp fra fiskebollen. Premiene i bollen burde være en variasjon av små gaver (prøver, lave rabatter, etc.), medium gaver (større rabatter, gavekort, etc.) og større gaver (gaveposer, behandlingsgavekort, etc.). Skriv alle premiene på individuelle papirbiter og legg dem i fiskebollen.
  2. Ta med en venn – Be kundene ta med vennene sine til salongen/klinikken. For hver person de tar med får de en ekstra sjanse til å vinne. Når konkurransen er ferdig trekker du 5 tilfeldige kunder og de vil motta en av dine premier.

Husk å del alle dine konkurranser i salongens/klinikkens sosiale medier. Eller hva med et nyhetsbrev?

Spre juleglede

Etter at julekonkurransene har tatt slutt er det den perfekte tiden å kommunisere med de som deltok. Ønsk dem en god Jul og inviter dem tilbake til salongen/klinikken din. Dette er en gylden mulighet til å nevne at du selger gavekort – den perfekte gaven.

Tilbyr du gavekort til kundene dine? Les mer om den perfekte julegaven her.

Book en uforpliktende presentasjon

Hei! Lyst til å lære mer om Hano?

Vi sender deg info og et uforpliktende pristilbud rett til innboksen din!

Takk for din henvendelse!