Er systemet ditt sikkert?

Har du noen gang tenkt på om informasjonen du lagrer om kunder i systemet ditt er trygg og ivaretatt? Noen ganger er det lett å tenke at det ikke gjelder deg, og glemme hva sensitiv informasjon er.

For de som bruker en journal er det ekstra viktig å gjøre det i henhold til lover og krav, slik at ikke personlige opplysninger om kundene dine kan komme på avveie. Selv om du er et verksted – oppbevarer du sensitiv informasjon om kundene er det viktig at disse blir beskyttet.

Når man oppbevarer sensitiv informasjon er det viktig å ta sikkerhet på alvor. Systemet må følge norsk lov og oppfylle alle krav med hensyn til rettigheter, sikkerhet og lagring. Det er ulike sikkerhetsnivåer som gjelder ulike bransjer – du er pålagt å sikre journalene uansett om du er pålagt journalføring eller ikke.

Hvorfor burde du skrive journal?

Det er viktig å føre en god journal, mest som et godt verktøy for behandleren, men også om det skulle oppstå tvil om arbeidet eller vurderinger som er foretatt. Mangelfulle eller uriktige journalnotater kan føre til svekket pasientbehandling og administrative konsekvenser for behandleren.

Det er mange som ikke utfører helsebehandlinger, men allikevel må lagre informasjon om at kunden f.eks. har diabetes fordi det kan påvirke den valgte behandlingen. Dette er sensitiv informasjon og selv om du ikke faller under helsepersonell paraplyen er det viktig at du beskytter den i henhold til lovens krav om sikkerhet.

Hvilket lover er det der ute?

En av lovene som beskriver hvordan du skal sikre helseopplysninger er pasientjournalloven. Den har som formål å sikre at kundens personvern, pasientsikkerhet og rett til informasjon er ivaretatt. Når du lagrer opplysninger om en persons fysiske eller psykiske helse må du sikre denne informasjonen. Dette gjelder all sensitiv informasjon om kunden.

Det er ikke kun du som behandler som må ta stilling til sikkerheten, men også systemleverandøren. De må gjennomføre tekniske tiltak for å kunne nå et sikkerhetsnivå som er godt nok med tanke på risiko.

Dette er de ulike sikkerhetsnivåene ifølge normen:

Har du spørsmål rundt dette er det bare å ta kontakt.

KOM I GANG

Prøv en demo i dag

Vi vet at det kan være vanskelig å ta en beslutning – derfor tilbyr vi en demo slik at du kan prøve systemet før du tar det viktige valget.

Har du fremdeles spørsmål kan du kontakte vår salgsavdeling via telefon, e-post eller chat.

Huk av her hvis du godtar Hano sine vilkår. privacy policy

Hei! Lyst til å lære mer om Hano?

Vi sender deg info og et uforpliktende pristilbud rett til innboksen din!

Takk for din henvendelse!