Hvordan salongen lykkes i 2021

hano blogg kundeforhold

Vi har lært mye av 2020 og ønsker å bruke denne kunnskapen til å gjøre 2021 vellykket for salonger og klinikker. Bedriften din har vært gjennom mye og med funksjonene under vil det gjøre hverdagen din mye enklere. Dette er fordelen ved å bruke et skybasert bookingsystem i din salong eller klinikk – du har uendelig med funksjoner som hjelper deg å administrere bedriften.

Selg gavekort

Gavekortsalg er en sikker inntektskilde, og kan i tillegg gi deg nye kunder. I 2020 solgte Hano sine kunder gavekort for over 87 millioner kroner! Salg av gavekort er gebyrfritt og du får pengene rett inn på din konto.

Selg gavekort direkte fra bookingsiden din og kunden får det tilsendt elektronisk – enten til seg selv eller en de er glad i.

Husk å promoter gavekortsalg i alle kanaler slik at kunden vet at dette finnes hos din salong eller klinikk.

Serieavtaler = Lojale kunder

Å skape lojale kunder er en god måte å sikre en stødig inntekt. Det er vanskelige tider og ved å sikre at kundene dine kommer jevnlig til salongen eller klinikken kan du være trygg på at du kan drifte virksomheten som normalt. En måte å sikre lojale og faste kunder er gjennom serieavtaler. Dette gjøres enkelt ved å sette opp en behandling f.eks. hver uke eller hver måned ett år frem i tid. Det blir enklere å beholde kunden og ikke miste dem til en annen salong eller klinikk.

Produktbestilling på nett

Selg produkter for å sikre en ekstra inntekt hvis behandlingsavtaler er lav. Kunden kan bestille produkter via bookingsiden og du får beskjed når det kommer inn nye bestillinger. Du kan fakturere kunden eller ta imot betalingen i salongen når de henter varene.

Bookingsiden blir ikke kun et sted de kommer for å booke time i salongen eller klinikken men et sted de kan bli kjent med deg og de ansatte, kjøpe gavekort, bestille produkter og mye mer.

Kommunikasjon er nøkkelen

I vanskelige tider er det viktig å kommunisere med kunden. Dette gjøres automatisk enten det er bekreftelse, påminnelse eller annen kommunikasjon.

En av påminnelse-funksjonene som er viktig er påminnelse etter x antall uker. Det er ikke alltid en kunde vil booke behandling når de er i salongen. Det er derfor fint å sende en automatisk påminnelse etter f.eks. 4 uker som minner kunden på å booke en ny avtale. Automatisk kommunikasjon gjør det mulig for deg å fokusere på viktigere ting!

Covid-19 skjema = Profesjonalitet

Ingen ønsker en smittet kunde inn i salongen. Det er derfor viktig å informere kunden om regler og være sikker på at de forstår kravene for å komme til salongen. Ved å sende ut et skjema før avtalen kan du være sikker på at kunden har forstått og tenkt gjennom symptomer før de kommer til deg.

Alt fra helsedeklarasjon til covid-19 skjema kan sendes fra systemet.

Lojalitetsprogram

Hva er en bedre måte å skape lojale kunder enn ved å ha et lojalitetsprogram? Gi kundene dine sjansen å tjene opp bonuspoeng. De føler en større lojalitet til din salong eller klinikk hvor de har tjent opp poeng, og det blir vanskeligere for dem å gå til en annen bedrift.

Du bestemmer selv hva kunden kan tjene poeng på, enten det er behandlinger eller produkter. Har du en bookingside kan kunden se hvor mange poeng de har på «Min side».

Google Tag Manager

Ta din markedsføring til nye høyder. Ved å bruke Google Tag Manager kan du koble den opp med din Google Analytics og Facebook Pixel slik at du kan annonsere til de som har besøkt bookingsiden.

Vis annonser til de som har vært på bookingsiden din og oppfordre dem til å booke en til behandling eller promoter et produkt du selger i salongen/klinikken. Hva med en annonse hvor du promoterer gavekort?

Komplett bookingsystem

Få en enklere hverdag og et enklere år med skybasert bookingsystem for salonger og klinikker. Du får fullstending oversikt over driften og tidskrevende oppgaver blir enklere å gjennomføre.

Ikke bare kan du la kundene dine booke selv på nett men du kan ha oversikt over de ansatte, kunderegister, rapporter og statisikk, regnskap, varelager, ta betalt og mye mer.

Test Hano i dag!