Kommunisere med kunden på nett

Måten vi kommuniserer med kunder i dag er langt fra det vi gjorde tidligere. Med sosiale medier har det blitt enklere for kunden å nå deg og ikke like formelt som en telefon eller e-post. Selv om det har blitt enklere å kommunisere betyr det ikke at du må glemme å være profesjonell. Under skal vi se nærmere på hva du kan gjøre for å kommunisere bedre med eksisterende og potensielle kunder.

Kommuniser basert på bedriftens stil

Driver du en salong som skal fremstå klinisk er det viktig at måten du og dine ansatte kommuniserer på følger denne stilen. Du burde ikke bruke slengord og forkortelser.

Det samme gjelder den motsatte veien. Driver du en tatoveringssalong og ønsker å fremstå mer avslappet er det en idé å kommunisere på en måte som reflektere dette.

Å informere de ansatte om hvordan de skal snakke med kunden er viktig. Det er en fordel å ha samme måte å kommunisere på konstant, uansett hvem kunden snakker med og hvor.

hano blogg bookingsystem ansatt frisør

Hvor raskt du svarer

Med internett og sosiale medier har det blitt vanligere å motta en melding der enn at noen ringer. Det er ikke alltid man rekker å svare med en gang, men en gyllen regel er å svare innen 3 timer. Noen dager er mer hektisk enn andre men alltid prøv å gi et svar samme dag. Har du ikke selv muligheten til å svare burde du få noen til å hjelpe deg med dette.

Både med mail og Facebook finnes det måter å kunne svare kunden med en gang. Enten så kan du sette opp spørsmål og automatisk svar på Facebook, eller sett opp en automatisk melding som gir dem beskjed om at de får svar i løpet av dagen.

Ikke la følelsene ta overstyring

Dette er et av de største problemene i bransjen. Det er mange som blir defensiv når en kunde er misfornøyd. Det er aldri gøy å høre noe negativt om arbeidet ditt, men det er viktig å aldri la følelsene ta overhånd når du snakker med kunder.

Har du en kunde som lager mye trøbbel kan du notere dette i notatfeltet i kunderegisteret. Da er du klar over oppførselen og kan være rolig og klar til neste avtale. Fortsetter de å være urimelig kan du nekte dem å komme til deg.

hano blogg fornøyd betaling

Overbruk av emojis

De fleste syns emojis kan hjelpe å gjøre deg mer jordnær. Er emojien plassert i teksten for å skape en følelse kan det hjelpe deg å kommunisere med kundene dine. Det er lett å la emojiene ta overstyring og det er det du må passe på. Du kan fort fremstå uprofesjonell og skremme vekk kunder.

Å skrive profesjonelt

Uansett hvilken bransje man jobber i er det viktig å kommunisere riktig. Les alltid over teksten din før du sender den ut. Uansett hvilken stil bedriften din har er det viktig å skrive grammatisk riktig. Mulig kundene dine har mange skrivefeil, men det betyr ikke at du kan gjøre det samme.

hano blogg fornøyd kunde

Pass på hva du sier

I dagens samfunn kan alt deles. Det er derfor viktig at du står for det du skriver og forstår at du er den profesjonelle. Uansett hva kunden skriver skal du svare dem på en ordentlig måte. Alltid les gjennom teksten du sender og er du sinna kan det være greit å skrive det ned, vente 30 min og lese gjennom igjen før du sender.

Når du driver en salong eller klinikk er det viktig å opptre profesjonelt. Det vil oppstå situasjoner hvor du blir sint på en kunde, men det er viktig at du er rolig og håndterer situasjonen korrekt. Uansett hvem som har rett kan noen ødelegge omdømme ditt lett ved å spre rykter på nettet. Vær profesjonell uansett hvor du kommuniserer med kundene.

Ved å bruke Hano kan du kommunisere med kundene på mange måter. Enten det er automatiserte meldinger i form av bekreftelse og påminnelse eller kampanjer. Husk å kommuniser med kundene dine i alle steg.