5 steg for å opprette en Facebook bedriftsside

Med over 2 billioner brukere hver måned er Facebook den største sosiale medier plattformen. I Norge er det rundt 3,5 millioner (over 18 år) som har en profil på Facebook! Mange av dine kunder og potensielle kunder har en profil, og det er en perfekt mulighet for deg å forsterke din posisjon ved at de kan finne frisørsalongen eller klinikken på Facebook.

Det koster ingenting å lage en bedriftsside på Facebook, og er et perfekt sted å legge ut inspirasjon, oppdateringer og nyheter om salongen eller klinikken. I dette innlegget viser vi hvordan du enkelt kan komme i gang med din egen side.

Du må ha en personlig Facebook-konto for å kunne opprette en bedriftsside.

Steg 1 – Opprett en bedriftsside

Det første du gjør er å følge denne lenken som tar deg til hvor du kan begynne å opprette en bedriftsside på Facebook:

https://www.facebook.com/pages/creation/

Følg stegene for utfylling, og velg profilbilde – som burde være logoen din. Deretter spør de etter et forsidebilde. For at forsidebildet skal se bra ut må den ha en dimensjon på 820 pixels x 312 pixels, eller hva med en kort video?

Steg 2: Inne på siden

Tada, du har nå opprettet en bedriftsside på Facebook. Tiden er inne for å fylle den med nyttig informasjon. Første stopp er å endre brukernavnet. Du endrer navnet ved å trykke på Opprett sidens @brukernavn (se grønn sirkel på bilde under). Dette navnet burde være det samme som virksomheten, men du kan ikke benytte bokstavene æøå.

Deretter kan det være lurt å legge til en CTA (call-to-action) knapp øverst på siden. Her velger du enten «Book nå», hvis du har en online bookingside du vil sende dem til, eller «Finn ut mer» om du skal sende dem til hjemmesiden din.

Les mer om Hano sin online bookingside her.

Gi inspirasjon til kundene dine og vis hva dere har fått til. Enten det er bilder av de ansatte, lokalet o.l., er det fint å ha visuelle elementer på siden. Lag ulike album slik at det blir enklere for kunden å finne det de vil se. Er du frisør er det en kjempe mulighet å vise frem klipp/farger dere har gjort. Hva med å lage et eget album med flette-inspirasjon?

De fleste liker å bli kjent med bedriften de skal besøke. En enkel og kreativ måte å gjøre dette på er å legge ut en kort film. Fortell kort om salongen/klinikken og hva dere kan gjøre for kunden. Kanskje en egen video om hver ansatt? Ønsker du at videoen skal være det første kunden ser kan du velge «Fest øverst på siden» etter du har publisert videoen på veggen din. Trykk på de 3 grå prikkene for å få frem valgene. Dette kan du endre hvis du har noe annet du ønsker å feste øverst senere.

Steg 3- Om oss seksjonen

Fortell de besøkende om din bedrift, og historien om hvordan dere ble til. Når en kunde kan lære mer om stedet de tenker å besøke vil det skape en tillit til salongen/klinikken slik at de føler seg tryggere med valget.

Steg 4 – Innstillinger

Tilpass siden slik at den passer bedriften din. Dette kan du gjøre inne på Innstillinger. Her er det mange elementer du kan endre, og du burde ta en titt gjennom alle slik at du får en oversikt. Gå inn på Generelt og gå gjennom alle punktene for å tilpasse dem til hva du ønsker.

Deretter legger du til informasjon i Sideinformasjon. Dette vil gjøre det enklere for kunden å vite hvor de kan nå deg.

I Maler og faner kan du endre strukturen på siden din og meny-valgene på venstre side. Flytt noen opp eller fjern dem hvis du ikke trenger dem synlig. Har du ikke butikk er det ingen vits å ha denne tilgjengelig.

Har du en Instagram konto for salongen/klinikken? Knytt kontoene sammen ved å gå til Instagram menyen under innstillinger. Her følger du instruksjonene og du vil deretter kunne administrere Instagram-kontoen din fra Facebook.

Steg 5 – Velkommen

Du er snart klar til å vise frem siden til andre. Start med å inviter alle vennene du har på din private Facebook konto til å like siden din. Bruk nettverket ditt til å spre ordet, og ikke vær redd for å be venner og familie om å dele siden din videre.

Skap en velkomstmelding til alle som besøker siden din. Enten du er helt ny eller kun ny på Facebook kan et tilbud skape litt liv rundt den nye siden. Lag et tilbud som er kun for de som følger/liker Facebook siden.

Book en uforpliktende presentasjon

Hei! Lyst til å lære mer om Hano?

Vi sender deg info og et uforpliktende pristilbud rett til innboksen din!

Takk for din henvendelse!